12. mars 2020 Samson Kleven

Oppdatering angående coronaviruset

𝐎𝐩𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐚 𝐬𝐣𝐞𝐟𝐞𝐧 𝐢𝐟𝐛𝐦. 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐞𝐭
Torsdag 12. mars valgte Sjefsrådet å gå sammen om et valg som ikke er blitt gjort siden krigens dager: Å midlertidig stanse all buekorpsaktivitet. Dette var et tungt valg, men som senere samme dag ble bevist var et rett valg med tanke på de offentlige restriksjonene som ble satt. Vi sitter inne og vi skulle gjerne ønske at vi hadde mulighet til å marsjere i byens gater, og spesielt i vårt strøk, men slik det er nå er ikke dette mulig.

Buekorpssesongen er svært kort, bare fra mars til juni, og derfor skinner det ekstra godt igjen at vi nå må holde oss inne. Spesielt når noe så sjeldent som fint vær dukker opp her i Bergen i flere dager – da gjør det ekstra vondt å ikke stå på linje med byens beste gutter. Offisersrekken følger nøye med på alle tiltak og råd som kommer. Vi vurderer fortløpende, og må dessverre meddele at grunnet dagens forlengelse av statlige restriksjoner blir vi derfor nødt til å 𝐟𝐨𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞 𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐢𝐝𝐥𝐞𝐫𝐭𝐢𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐮𝐭𝐬𝐞𝐭𝐭𝐞𝐥𝐬𝐞𝐧 𝐚𝐯 𝐛𝐮𝐞𝐤𝐨𝐫𝐩𝐬𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐩å 𝐮𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐭 𝐭𝐢𝐝.

Vi vet at dette for mange er svært trist. For bergensere, og alle andre med en tilknytning til byen betyr buekorps vår, og vår betyr buekorps, men i situasjoner som den verden opplever nå må vi se alt i det større bildet. Vi har et håp om å kunne sette i gang med aktiviteter etter påske, men slik det er nå er det umulig å forutse noe som helst startdato. Dere skal alle få beskjed når det kommer oppdateringer.

I mellomtiden, vær så snill å bruk tiden med de rundt dere. Ta godt vare på dere selv, og følg de rådene som blir gitt. Ut ifra vår informasjon er det ingen i vår organisasjon som har viruset, men alle må gjøre sin del av jobben allikevel. Nå står vi sammen, alle, absolutt alle. En hel verden står sammen. Det er da vi trenger buekorpsgutter. Folk som vet hva samhold og brorskap betyr.

«ᴇᴛ ɢᴏᴅᴛ ᴍɪʟᴊø sᴋᴀᴘᴇʀ ᴛʀʏɢɢʜᴇᴛ» sa et klokt buekorps en gang – nå må vi vise at det stemmer.

Er det noen som ønsker effekter til å øve, eller bare ha noen å prate med? Da er det bare å ta kontakt med meg på mobil: 986 22 593, eller hvilken som helst av de andre offiserene.

Vi står i lag om dette, og vi gleder oss masse til vi igjen skal ses og høres i byens gater. For er det en ting vi vet, så er det at buekorps holder alltids ut – Lenge leve tradisjonen! Så sees vi snart igjen under den blå fanen.

Vennlig hilsen fra hjemmekontoret
Sjef 2020, Oddvin A. B. Fosen