12. mars 2020 Admin

Oppdatering angående coronaviruset

𝗢𝗽𝗽𝗱𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴 𝗮𝗻𝗴𝗮̊𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗸𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗲𝗸𝘀𝗲𝗿𝘀𝗶𝘀- 𝗼𝗴 𝗺𝗮𝗿𝘀𝗷𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝗱𝗮𝗴𝗲𝗻𝗲 (27.04-2020)

Først og fremst vil vi takke alle som stilte opp på søndag – både aktive, familie, gamlekarer og andre buekorpsinteresserte. Det er betryggende å ha så mange dyktige støttespillere med seg i slike perioder som de vi går gjennom nå.

Det ble en fin runde i strøket hvor vi fikk vise hva som er skikkelig bergensk: Buekorps og regn! Noen vil kanskje si at været var vi uheldige med, men vi vil heller kalle det et sikkert vårtegn. Det var masse folk i vinduene, og iblant også en liten tåre i øyekroken blant yngre og eldre i lokalmiljøet. Det er godt å se hvor savnet vi hadde vært, og hvordan noe så enkelt som buekorps i gatene kan hjelpe i denne situasjonen.

I perioden fremover vil opplegget se slikt ut:
Onsdag 29. april: Eksersis – Øving (uten uniform)
Søndag 3. mai: Marsjering – Runde i strøket (med uniform)
Onsdag 6. mai: Eksersis – Øving (uten uniform)
Søndag 10. mai: Marsjering – Runde i strøket (med uniform)
Onsdag 13. mai: Generalprøve! Siste finpuss, uniformsjekk! (med uniform)
𝐒ø𝐧𝐝𝐚𝐠 𝟏𝟕. 𝐦𝐚𝐢: 𝐆𝐑𝐔𝐍𝐍𝐋𝐎𝐕𝐒𝐃𝐀𝐆𝐄𝐍 𝟏𝟕. 𝐌𝐀𝐈! 𝐄𝐠𝐞𝐭 𝐬𝐤𝐫𝐢𝐯 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫 (𝐅𝐔𝐋𝐋 𝐆𝐀𝐋𝐋𝐀)
𝑂𝐵𝑆! 𝐷𝑒𝑡 𝑘𝑎𝑛 𝑓𝑜𝑟𝑒𝑘𝑜𝑚𝑚𝑒 𝑒𝑛𝑑𝑟𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟 𝑣𝑒𝑑 𝑛𝑦𝑒 𝑟𝑒𝑡𝑛𝑖𝑛𝑔𝑠𝑙𝑖𝑛𝑗𝑒𝑟.

Flere tok med seg effektene hjem på søndag grunnet smittevern, og de dette gjelder må huske å ta de med seg ved neste oppmøte. Andre smittetiltak som opprettholdes videre er at rådslokalet i tiden fremover ikke skal være et tilholdssted under marsjeringsdagene, derfor skal kun de med gitte oppgaver befinne seg der.

Vi gleder oss til å ta fatt på resten av sesongen med dere! Det skal bli en minnerik sesong som vil gå inn i historiebøkene. Mange av terminlistens aktiviteter blir med dette dessverre avlyst, men vi skal ha det kjekt uansett!

Mvh Rådet 2020 v/sjef Oddvin A. B. Fosen

 

**********

 

𝐆𝐥𝐚𝐝𝐧𝐲𝐡𝐞𝐭 𝐚𝐧𝐠𝐚̊𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐞𝐤𝐨𝐫𝐩𝐬𝐞𝐭𝐬 𝐝𝐫𝐢𝐟𝐭 𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐬𝐣𝐨𝐧𝐞𝐧 (23.04-2020)

Kjære alle sammen!

Nå kan vi endelig komme med gladnyheten som vi alle har gått og ventet på. Etter flere dager med solsteik og folk på Meyermarken skal «våren vise sine tegn» igjen: 𝑺ø𝒏𝒅𝒂𝒈 26. 𝒂𝒑𝒓𝒊𝒍 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕𝒆𝒓 𝑴𝒂𝒕𝒉𝒊𝒔𝒎𝒂𝒓𝒌𝒆𝒏𝒔 𝑩𝒂𝒕𝒂𝒍𝒋𝒐𝒏 𝒐𝒑𝒑 𝒊𝒈𝒋𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒅 𝒎𝒂𝒓𝒔𝒋𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈! Dette vil foregå i redusert skala etter Helsedirektoratets retningslinjer og Norges Musikkråd smittevernsveileder.

Noen av tiltakene vi kommer til å gjennomføre er at rådslokalet verken i tidspunktene før, under eller etter marsjering vil fungere som et tilholdssted. Kun de med avtaler om det kan gå inn i lokalet. Alle effekter vil bli delt ut av støttespillere tilknyttet bataljonen like utenfor lokalet slik at man unngår muligheten for at flere har vært i kontakt med de gitte effektene uten at man vet om det. Ved denne stasjonen skal også effektene leveres tilbake etter endt marsjering slik at de blir samlet inn og desinfisert før neste marsjeringsdag.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen tilbake og kan ikke vente til å se den blå fanen i Hødden igjen. Dette blir spennende for både oss og dere – slik har vi aldri gjort det før, men vi buekorps vet å tilpasse oss!

Vær forsiktige og ta vare på hverandre alle sammen. 𝑯𝒂𝒓 𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒏𝒐𝒆𝒏 𝒇𝒐𝒓𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒔𝒚𝒎𝒑𝒕𝒐𝒎𝒆𝒓 𝒃𝒍𝒊𝒓 𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒉𝒋𝒆𝒎𝒎𝒆. Slike åpninger som dette viser at vi er på rett vei, men det betyr ikke at det er over. «Alt blir bra», men vi må alle ta vårt ansvar. Nå skal vi marsjere sammen, på avstand, og igjen vise hva som er Bergens stolthet!

Er du frisk? Da sees vi på linje på førstkommende søndag kl. 16.00! La oss skape blest i hele Strøket med å vise dem hva de har savnet. Vi kan ikke vente med å se dere igjen!

Mvh Rådet 2020 v/sjef Oddvin A. B. Fosen

 

**********

 

𝐎𝐩𝐩𝐝𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐚 𝐬𝐣𝐞𝐟𝐞𝐧 𝐢𝐟𝐛𝐦. 𝐤𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐞𝐭 (24.03-2020)
Torsdag 12. mars valgte Sjefsrådet å gå sammen om et valg som ikke er blitt gjort siden krigens dager: Å midlertidig stanse all buekorpsaktivitet. Dette var et tungt valg, men som senere samme dag ble bevist var et rett valg med tanke på de offentlige restriksjonene som ble satt. Vi sitter inne og vi skulle gjerne ønske at vi hadde mulighet til å marsjere i byens gater, og spesielt i vårt strøk, men slik det er nå er ikke dette mulig.

Buekorpssesongen er svært kort, bare fra mars til juni, og derfor skinner det ekstra godt igjen at vi nå må holde oss inne. Spesielt når noe så sjeldent som fint vær dukker opp her i Bergen i flere dager – da gjør det ekstra vondt å ikke stå på linje med byens beste gutter. Offisersrekken følger nøye med på alle tiltak og råd som kommer. Vi vurderer fortløpende, og må dessverre meddele at grunnet dagens forlengelse av statlige restriksjoner blir vi derfor nødt til å 𝐟𝐨𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞 𝐝𝐞𝐧 𝐦𝐢𝐝𝐥𝐞𝐫𝐭𝐢𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐮𝐭𝐬𝐞𝐭𝐭𝐞𝐥𝐬𝐞𝐧 𝐚𝐯 𝐛𝐮𝐞𝐤𝐨𝐫𝐩𝐬𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐞𝐭𝐞𝐧 𝐩å 𝐮𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐦𝐭 𝐭𝐢𝐝.

Vi vet at dette for mange er svært trist. For bergensere, og alle andre med en tilknytning til byen betyr buekorps vår, og vår betyr buekorps, men i situasjoner som den verden opplever nå må vi se alt i det større bildet. Vi har et håp om å kunne sette i gang med aktiviteter etter påske, men slik det er nå er det umulig å forutse noe som helst startdato. Dere skal alle få beskjed når det kommer oppdateringer.

I mellomtiden, vær så snill å bruk tiden med de rundt dere. Ta godt vare på dere selv, og følg de rådene som blir gitt. Ut ifra vår informasjon er det ingen i vår organisasjon som har viruset, men alle må gjøre sin del av jobben allikevel. Nå står vi sammen, alle, absolutt alle. En hel verden står sammen. Det er da vi trenger buekorpsgutter. Folk som vet hva samhold og brorskap betyr.

«ᴇᴛ ɢᴏᴅᴛ ᴍɪʟᴊø sᴋᴀᴘᴇʀ ᴛʀʏɢɢʜᴇᴛ» sa et klokt buekorps en gang – nå må vi vise at det stemmer.

Er det noen som ønsker effekter til å øve, eller bare ha noen å prate med? Da er det bare å ta kontakt med meg på mobil: 986 22 593, eller hvilken som helst av de andre offiserene.

Vi står i lag om dette, og vi gleder oss masse til vi igjen skal ses og høres i byens gater. For er det en ting vi vet, så er det at buekorps holder alltids ut – Lenge leve tradisjonen! Så sees vi snart igjen under den blå fanen.

Vennlig hilsen fra hjemmekontoret
Sjef 2020, Oddvin A. B. Fosen