Nasjonaldagen 17.05

13. mai 2020
13. mai 2020 Admin
Foto: Rune André Hauge

Søndag 17. mai 2020 inviterer vi i Mathismarkens Bataljon dere hjertelig velkommen til å feire grunnlovsdagen i lag med oss! Årets markering vil bli spesiell, men også historisk.

Mathismarkens Bataljon vil gjennom hele dagen følge de oppsatte retningslinjene og ta forhåndsregler. Helsen til våre medlemmer står alltid i hovedfokus. Derfor blir årets frokost ferdigsmurte og innpakkede rundstykker.

Publikum er alltid velkomne, men her kan ikke Bataljonen ta ansvar for retningslinjene. Vi ber om at dere viser respekt og er hensynsfulle til alle omkring dere. Fortsett å holde én meters avstand til andre mennesker, og følg retningslinjene som Regjeringen har satt. Har dere noen symptomer ber vi om at dere ikke kommer til våre markeringer.

Det vil heller ikke være mulighet for verken foreldre, gamlekarer eller andre støttespillere å være til stede på verken Festningskaien eller Koengen. Men frykt ikke – dagen vil bli godt dokumentert i sosiale medier, og opplegget på Koengen blir sendt direkte på BA.no og TV Vest Hordaland.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐟𝐨𝐫 𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧
06.00: Offiserer møter ved rådslokalet
06.30: Hellebarder møter ved rådslokalet
07.30: Bestesoldater møter ved rådslokalet
08.00: Soldater/slagere møter ved rådslokalet
08.45: Oppstilling på Meyermarken, siste sjekk på uniform
09.00: Bekransning av statuen
09.15: Stor runde i strøket – «Alt blir bra»
10.30: Ankommer Festningskaien
11.00: Prosesjon på Koengen
11.15 – 30: Avmarsj fra Koengen
Ca. 12.00/13.00: Avslutning utenfor lokalet – Markering med Ladegården Sykehjem

𝐔𝐧𝐢𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠
• Uniformsjakke med emblemet til Mathismarkens på venstre skulder
• Svart bukse med striper på
• Svarte sko
• Svarte sokker
• Rødt belte (soldater)
• Hvit skjorte
• Mathismarkens-slips (Offiserer må ha sløyfe)
• Hederstegn: Buekorpsmedaljer eller buekorpsfiller

Vi i rådet håper alle aktive blir med og feirer dagen med oss! Nå står vi sammen for Norge, Bergen og lokalsamfunnet: Hvilken dag er vel da bedre å markere det med enn grunnlovsdagen?

𝐴𝑙𝑡 𝑎𝑣 𝑢𝑡𝑠𝑡𝑦𝑟 𝑢𝑡𝑙𝑒𝑣𝑒𝑟𝑒𝑠 𝑚𝑒𝑑 𝑢𝑛𝑛𝑡𝑎𝑘 𝑎𝑣 𝑠𝑣𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑠𝑘𝑜, 𝑠𝑣𝑎𝑟𝑡 𝑏𝑢𝑘𝑠𝑒 𝑜𝑔 ℎ𝑣𝑖𝑡 𝑠𝑘𝑗𝑜𝑟𝑡𝑒. 𝑀𝑎𝑛𝑔𝑙𝑒𝑟 𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑛𝑜𝑒? 𝑇𝑎 𝑘𝑜𝑛𝑡𝑎𝑘𝑡 𝑚𝑒𝑑 𝑠𝑗𝑒𝑓, 𝑂𝑑𝑑𝑣𝑖𝑛 𝐴. 𝐵. 𝐹𝑜𝑠𝑒𝑛 𝑝𝑎̊ 𝑚𝑜𝑏𝑖𝑙: 986 22 593.