Om oss

Kort informasjon om buekorpset Mathismarkens Bataljon i dag.

Mathismarkens Bataljon er et buekorps fra Hødden i Sandviken som ble stiftet den 15. juni 1887. Buekorpset driver eksersis, idrett og diverse aktiviteter året rundt. Buekorps er en bergens tradisjon, og mange av aktivitene og fremtoningen har et tradisjonelt preg. Samtidig prøver vi å tilpasse oss nåtiden, og inkluderer stadig nye aktiviteter.

Noen av hovedelementene i buekorps er demokrati, ansvar, inkludering og å ha det gøy. Buekorps er drevet på frivillig basis av barn og ungdom i alle alder, som driver buekorpset selv. Det gjennomføres årlige valg og rådsmøter gjennom året for å drive buekorpset. Slagordet til vårt buekorps er: «Ett godt miljø, skaper trygghet». Dette beskriver godt kjerneverdiene i buekorpset; alle er velkommen, og vi ønsker å ta vare på alle som ønsker å være en del av oss.

Hovedsesongen til Buekorpset er fra den 2. søndag i mars til stiftelsesdagen den 15. Juni. Gjennom denne sesongen har vi to marsjeringsdager i uken, onsdager kl 18.00 og søndager kl 16.00. På onsdager deler vi oss opp i grupper (pelotonger, hellebarder og slagere) og ekserserer, slik at vi skal bli best mulig å slå (tromme) og marsjere. Hovedmålet med marsjeringen er å vinne «verdens beste buekorps»-kåringen på 17. mai, samt se stilige ut på stiftelsesdagen vår den 15. Juni.

På søndager samler vi hele buekorpset og marsjerer en god runde i «strøket» vårt («strøket» vil bli beskrevet på nettsiden senere). Dette er de vanlige aktivitetene til buekorpset. Utenom de vanlige marsjdagene, er sesongen spekkfull av godbiter. Vi arrangerer idrettsdager, Peppes pizza tur, landtur og stiftelsesdag. Full liste over marsjdager og aktiviteter kan finnes på «terminlisten».

Sjef for sesongen 2022 er Lukas Borshom. Rådet for sesongen vil bli presentert her